Op weg naar een rookvrije generatie

Samen op weg naar een rookvrije generatie en een gezonder Den Haag!
Onlangs hebben de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds een nieuw initiatief gelanceerd: ‘Samen op weg naar een rookvrije generatie’. Hun doelstelling: “Rookvrij opgroeien willen wij vanzelfsprekend maken. Ieder kind dat geboren wordt, moet de kans krijgen om volledig rookvrij op te groeien.” De feiten zijn immers bekend: roken is de belangrijkste beïnvloedbare oorzaak van ziekte en sterfte in Nederland, met jaarlijks bijna 20.000 sterfgevallen – en 2.000 tot 3.000 slachtoffers vanwege meeroken.
 
Vanzelfsprekend ondersteunt Hadoks dit initiatief van harte. Mede namens Haagse Vaten en Haagse Longen willen wij u uitnodigen om met uw praktijk aan te sluiten bij het initiatief van de Rookvrije Generatie. Praktijken kunnen op verschillende manieren deelnemen. Naast het adviseren van patiënten om te stoppen met roken  en/of een stoppen-met-roken-training aan te bieden, kunt u ook uw praktijk en omgeving aanpakken, zoals gezondheidscentrum Statenkwartier heeft gedaan. Hadoks denkt graag met u mee en wil praktijken hulp bieden om dit te realiseren.
 
Lees via deze link de ervaringen van huisarts Barbara Veen, huisarts bij gezondheidscentrum Statenkwartier: “Bij ons hoeven patiënten met longziekten niet meer langs een rookhok naar de fysiotherapeut”
 
Heeft u interesse om mee te doen? Neem dan contact op met Mandy Hessing, coördinator chronische zorg, via  mhessing@hadoks.nl